Vásárolj raktárkészletről, akár ingyenes szállítással!

Kérdése van? +36704150180           Szállítás          Fizetés          Blog

Blog

Előmosó és előmosó hab

Előmosó
Ponyvamosó
Kamionmosó
Szűrés törlése
Mosódepó Admin
Mosódepó Admin
2023.03.10 21:48
Előmosó és előmosó hab

Az előmosó és előmosó hab közötti különbségek.

Többféle előmosóval és előmosó habbal lehet találkozni a piacon, nem márkák és tisztítóhatás szerint fogjuk bemutatni a termékeket, hanem a fenti kettő csoport szerint.

Az előmosó és előmosó hab közötti különbségek.

Többféle előmosóval és előmosó habbal lehet találkozni a piacon, nem márkák és tisztítóhatás szerint fogjuk bemutatni a termékeket, hanem a fenti kettő csoport szerint.

 

Először is ismerjük meg az előmosó fogalmát. Az előmosó egy olyan tisztítószer, aminek a szennyeződések fellazításában van fontos szerepe. Általában fellazítják a saras, poros szennyeződéseket, azonban a jobb előmosók zsíros, olajos szennyeződéseket is fel tudják lazítani, valamint létezik olyan előmosó is ami már tartalmaz egy védőbevonatot, hogy a későbbi  mosásokat megkönnyítse és szebb felületet hagyjon maga után.

 

Kíméletes autómosás előmosó segítségével

Kevés autómosóra igaz, hogy minőségi előmosót használjanak, pedig a kíméletes mosás kulcsa a jó és minőségi előmosó. Ugyanis egy jó előmosó segítségével, akár érintésmentesen is le lehet mosni egy autót ami azért fontos, mert a karosszériát megóvhatjuk fizikai behatásoktól mint például autómosó szivacs vagy autómosó kefe, ezek akaratlanul is nyomokat hagynak az autó fényezésén. Amennyiben autómosó kefével vagy szivaccsal mossuk az autót, akár néhány mosás után is már látható mikrokarcok jelentkezhetnek a fényezése, majd később egyre csúnyább körkörös karcolások láthatóak. Tehát a jó előmosó megválasztása nagyon fontos dolog. Tehát bőven elegendő egy nagynyomású mosó segítségével a már fellazított szennyeződést eltávolítani, nincs szükség bármilyen külső behatásra.  Persze különböző gyártók az eladás érdekében sok dolgot leírnak, ezért érdemes körültekintően vásárolni. Csak egy példát említve sokat elárulhat egy gyártóról, hogy milyen régen van már a piacon, hány országban van jelen, stb…

 

Egyfázisú és kétkomponensű előmosók

Az előmosóknál is megkülönböztetjük a tisztítás módszerét, vannak olyan előmosók amik már egy fázisban ki tudják fejteni hatékonyságukat, ezek az egyfáziusú előmosók de vannak kétkomponensű előmosók amit direkt úgy fejlesztettek ki, hogy az egyik komponens nedvesen tartja a felületet amíg a másik kifejti a hatását. Ez utóbbi, vagyis a kétkomponensű előmosók az erősen szennyezett felületekre kiválóak, de nagyon hatékonyak munkagépek, kamion ponyvák tisztítására is.

 

Waxos előmosó

A piacon sokféle előmosóval találkozhatunk, talán a leghasznosabb a waxos előmosó, ami már egy waxos védőréteget is hagy a felületen és már előbb említett módon megkönnyíti a későbbi mosást, mert nem vagy kevésbé engedi megtapadni a felületen a szennyeződéseket. Fontos előnyük közé tartozik a waxos előmosóknak, hogy a védőréteg egy hidrofób felületet fog eredményezni aminek nagyon jó vízlepergető hatása is van.  

 

Normál vagy olcsó előmosó

Az olcsó előmosó is alkalmas lehet arra, hogy akár otthon használva egy habosító segítségével habot állítsunk elő, vagy akár önkiszolgáló autómosókban habosító készülékkel habosítsuk. A hab állaga nagyban függ természetesen az előmosó minőségétől is, de a habosító készülék is nagyban befolyásolja a hab minőségét.  Tehát használhatunk erősen habzó olcsó előmosót is, ha megfelelő habosító készüléket használunk, ami nagyon fontos számunkra az, hogy a hab minél tovább maradjon felületen így tovább tudja kifejteni a tisztító hatását. Amikor habosítható előmosót keresünk a legjobb kifejezés „aktív hab előmosó” vagyis ezeket a termékeket keressük lehetőség szerint.

 

Színes előmosó hab

Általában önkiszolgáló autómosók vásárolják előszeretettel a színes előmosó habokat, azonban már otthoni felhasználásra is elérhetőek, és egy jobb kézi habosító segítségével erős habot tudunk készíteni.

 

Előmosó és előmosó hab

Nézzük meg az előmosó és előmosó hab közötti különbséget. A fentieket figyelembe véve, elenyésző a különbség, mert az előmosó habnak az előnye, hogy sokáig marad a felületen így tovább fejti ki a tisztító hatását, több ideje marad a szennyeződés feloldására. Azonban már egy jó minőségű egy vagy kétfázisú előmosóval is pontosan elérhető ugyanaz az eredmény. Tehát összességében az előmosó habok inkább design célt szolgálnak.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő előmosót ?

Mindenekelőtt érdemes a felhasználás helye szerint előmosót választani pl.: otthoni felhasználásra, autókozmetikába vagy önkiszolgáló autómosóban szeretnénk az előmosó használni. Mit szeretnénk az előmosóval mosni, milyen szennyeződésekre lehet felkészülni. Kiemelten fontos a minőség mellett a megfelelő előmosó kiválasztásánál a hígítási arány, a mi véleményünk szerint, ha termék a gyártó által megadott alsó értéket tudja és azzal lehet kalkulálni az már elfogadható, a túlságosan nagy hígítási arányokban kételkedjünk. Amennyiben van rá lehetőség a gyártótól vagy a forgalmazótól kérjünk segítséget vagy kipróbálási lehetőséget.

Akár mi is segíthetünk a helyes előmosó kiválasztásában, vedd fel velünk a kapcsolatot ide kattintva.