Vásárolj raktárkészletről, akár ingyenes szállítással!

Kérdése van? +36704150180           Szállítás          Fizetés          Blog

Blog

Hogyan válasszunk Kerámia / Graphene bevonatot ?

Mosódepó Admin
Mosódepó Admin
2023.03.14 22:26
Hogyan válasszunk Kerámia / Graphene bevonatot ?

Segítség a jó Kerámia vagy Graphene bevonat választáshoz.

Már az elején szögezzük le,  hogy elég sok Graphene bevonatot és még annál is több Kerámia bevonat márkát ismerünk, de nem célunk egyikről se rosszat írni, azonban a cikk végére remélhetőleg könnyebben fogsz eligazodni, és majd választani a kerámia és graphene bevonatok széles választékából.

Ugyanis Magyarországon is olyan széles a kínálat ezekből a bevonatokból, hogy érthető módon ember legyen a talpán aki kiigazodik közöttük. Ebben a cikkben nem fogjuk tárgyalni a Kerámia bevonatok SIO2 vagy egyéb polimerek tartalmát. A Kerámia és Graphene bevonatok kiválasztásában mindössze tanácsokat fogunk adni.

 

Drága vagy olcsó kerámia bevonat ?

Nem biztos, hogy a drága kerámia bevonat vagy graphene bevonat a jó, de ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy az olcsót kell megvenni, mert ez a kérdés azért ettől kicsit összetettebb. Az olcsó bevonatokat sokszor azzal indokolják, hogy azért olcsó a kerámia bevonat, mert a termékre nem kerül rá rengeteg marketing költség, szállítási díj vagy éppen az importőrnek kevés rajta a haszna. Ebben ugye van valami, de akár lehet a tartalma silány minőségű, tehát ott van elspórolva a költség. Ugyanis az olcsót is szállítani kell azon kívül, hogy megvettük a gyártótól, valahogy megismerted tehát van marketing költség is, és jó esetben adókat is fizetni kell utána, de hivatalosan van még sok egyéb költség. Vagyis az előző állítás nem igazán állja meg a helyét. A drága kerámia vagy graphene bevonat mögött biztosan vannak az előbb említett költségek, de feltételezhetően minőségi a tartalma, hiszen őrültnek kell ahhoz lenni, hogy rengeteg előállítási, marketing, szállítási költség után egy silány minőséget palackozzon valaki.

 

Akkor mi alapján válasszak Kerámia vagy Graphene bevonatot?

Több szempontot kell megvizsgálni a helye döntés meghozatala előtt, nézzünk néhányat :

 • Gyártási hely
 • Gyártó múltja
 • Mivel foglalkozik a gyártó
 • Milyen kapcsolódó terméke van a gyártónak

 

Bevonatok gyártási helye is sokat elárul a termékről, mert például aki vásárolt már az Aliexpressről, főleg kerámia bevonatot ( mi kipróbáltuk …) az tudja milyen minőséget fog kapni, de idesorolnám az Indiamart vagy Alibaba oldalakat is, itt is szép számban lehet vásárolni különböző bevonatokat, sőt még egyedi címkét vagy üveget is gyártanak felárért hozzá. Tehát legyártanak akár egy saját Brand-et, ha azt szeretnéd.

Gyártó múltja is beszédes lehet, hogy a gyártó mennyi ideje van jelen a piacon, ez meghatározhatja a tapasztalatait. Tehát amelyik gyártó igazolhatóan hosszabb ideje van a piacon, több országban van jelen az mindenképpen bizalomra ad okot.

A gyártó mivel foglalkozik, bevonatok és ehhez kapcsolódó termékek gyártásával vagy éppen még babakocsit is gyárt, itt rábízom mindenkire mit gondol …

A gyártó kínálatában elérhető egyéb kapcsolódó termék az előkészítéstől a befejezésig. Tehát akár a polírozástól, az előkészítő és tapadássegítő folyadékot tudja e biztosítani egyáltalán gondolt ilyesmire, majd a bevonat és utána következő karbantartásokhoz biztosít terméket.

Sajnos sok esetben mint például a Kínai kerámiák esetében azt tapasztaljuk, hogy van egy kerámia bevonat, azonban zsírtalanító nincs hozzá, vegyél valahol  … karbantartásról még csak szó sem esik, minek az … természetesen nincs is mivel vagyis a termékhez tartozó kínálatban nincs ilyen. Na jó lehet olyan szuper a termék, hogy nem kell előkészíteni vagy mindegy mivel, és karbantartásra sincs szükség a dobozra írt ideig, a választ is rábízom mindenkire.

Az azért ne tévesszen meg senkit, hogy egy Kerámia vagy Graphene bevonat gyártó valamilyen szükséges kiegészítőt olyan gyártótól vásárol ami az adott termékre szakosodott, ezzel nincs semmilyen probléma. Mindenképpen példaként írom, hogy az nem jelent semmilyen problémát, ha mikroszálas törlőkendőt olyan gyártótól szerzi be aki kizárólag ezzel foglalkozik. Sőt talán még ez jó is, mert ugye nem kell újra feltalálni a „ spanyol viaszt”, ha ezt már más megtette, inkább maradjon a bevonatok fejlesztésénél.

 

Milyen szempontokat vegyek még figyelembe a kerámia kiválasztásánál?

A fenti szempontok a termék minőségére vonatkoztak, hogy minél jobban tudjuk eldönteni milyen márkát válasszunk. Amikor a Kerámia vagy Graphene gyártó kiválasztása megtörtént, jöhetnek a következő főbb szempontok :

 • Mire alkalmazható (Fényezett felület, Műanyag, Alumínum, Króm, TPU, TPH, stb..)
 • Tartósság (1-2-3-4-5-…. év)
 • Keménység (9H , 10H)

egyéb szempontok :

 • Fényesség
 • Letisztultság
 • Vegyszer ellenállás
 • Karc ellenállás
 • Szennyezőanyag ellenállás
 • Használhatóság

Az átlag felhasználók ezek az információk bőven elegek lesznek, természetesen ezeket még lehet fokozni, de a kiválasztásnál ennyire ne menjünk bele, mint például : vízállóság, olajállóság, gördülési ellenállás, bevonat vastagság, kikeményedési idők, száradási idő.

 

SIO2 vagy Graphene oxid tartalom

Célszerű a SIO2 vagy Graphene oxid tartalmat megnézni, feltéve ha ezeket az információkat a gyártó megadja, ugyanis ez egy nagyon fontos szempont, mert ebből derül ki mit is veszünk pontosan. Egy igen egyszerű hasonlat : a gyümölcslé esetében sem mindegy, a gyümölcstartalom  % tartalma, tehát lehet 10-20-100% gyümölcstartalmú, gyakrolatilag ez fogja meghatározni a minőségét. Ugyanez igaz a Kerámia bevonatokra illetve Graphene bevonatokra is, nem mindegy mennyi a SIO2 vagy Graphene oxid tartalma. 

 

Nagyon röviden a kerámia bevonat kiválasztásnál

Kerüljük a múlt nélküli, fantázia neveken létrehozott sehol nem jegyzett és külföldi oldalakon sem megtalálható „márkákat, ahol nem kínálnak a telepítéshez karbantartáshoz termékeket kivéve, ha ezt a gyártó külön leírja vagyis kijelenti, hogy mindegy mivel van előkészítve telepítés előtt, és nincs szükség karbantartásra.

Amennyiben további segítségre van szüksége a Kerámia és Graphene bevonatokkal kapcsolatban, keress minket ide kattintva.