Ingyenes kiszállítás csomagautomatába 30 000 Ft-tól - Termékek raktárról elérhetőek - Ajándék minden rendelés mellé

Kérdése van? +36704150180           Szállítás          Fizetés          Blog

Blog

Bőrfestés és Bőrjavítás oktatás

Mosódepó Admin
Mosódepó Admin
2023.08.05 21:25
Bőrfestés és Bőrjavítás oktatás

Bőrfestés és Bőrjavítás oktatás

Leather Expert – Bőrfestő és Bőrjavító termékei.

Az egyik legsikeresebb termékünk a Leather Expert bőrfestő, bőrjavító és bőrápoló termékcsaládja. Széles termékkínálata mellett nagyon fontos kiemelnünk a minőséget, természetesen saját autókozmetikánkban is használjuk, de számtalan pozitív visszajelzést is kapunk a Leather Expert termékeivel kapcsolatban. Ezért is döntöttünk úgy, hogy elkezdjük a termék helyes használatának oktatását. Az egyik, egyben különleges oktatási napunkra pedig a Leather Expert gyártóját kértük meg, hogy több tudást tudjunk átadni. A bőrfestő és bőrjavító oktatási napon  voltak még olyan segítőink,  akik már korábban is számos tapasztalatot szereztek ezen a téren, és a Leather Expert termékeit is használják már egy ideje.

Börfestés Oktatás résztvevők

További képek a Bőrjavító és Bőrfestő oktatásról ide kattintva érhető el. 

 

A bőrfestő és bőrjavító oktatás tematikája :

  • A különböző anyagok bemutatása, gyártási folyamata
  • A javítási folyamat előzetes felmérése
  • A javítandó vagy festendő felület előkészítése
  • A festés előkészítése
  • A felület festése festék keverése
  • A festett felület lezárása

 

Az anyagok bemutatása

Betekintést nyújtottunk a bőrök gyártási folyamatába, hogy mindenkinek legyen valamilyen elképzelése a különböző bőrtípusok gyártásáról. Ezután mindenki megvizsgálhatta és megismerhette ezeket a bőröket.

 

Bőrjavítási folyamat felmérése

A munka elkezdése előtt érdemes mindig tisztában lenni azzal, hogy pontosan milyen feladatokat kell elvégezni. Ezeket nagyon fontos felmérni már az elején annak érdekében, hogy minőségi munkát tudjunk végezni. Elvégzendő feladatok közé tartozik a szakadások (ha van) javítása, repedések feltöltése és az alapos tisztítás.

Bőrfestés és Bőrjavítás előkészítése

Első fontos lépés amit az oktatáson is sokszor kiemeltünk, hogy a bőrfelületet alaposan meg kell tisztítani, leginkább a repedéseket például a Leather Expert Mousse bortisztító hab segítségével vagy a Leather Expert Strong Cleaner intenzív bőrtisztítójával. Majd ezt követően a Leather Preparer előkészítőjét kell használnunk, ezzel a felületről eltávolíthatjuk a felesleges és egyébként is leváló hámrétegeket. Ezután fontos a felület zsírtalanítása az Alcohol Cleaner bőr tisztító segítségével. A következő lépésben kijavítjuk az esetleges hibákat például a bőrfelületen található repedéseket töltjük ki a Leather Filler segítségével vagy a kisebb hajszálrepedéseket a Leather Flexi Fillerrel töltjük fel.

A bőrfestés és a színek

Amikor már mindennel elkészültünk, elkezdhetjük a bőrfestést. A bőrfestés előtt azonban meg kell határoznunk a festendő felület színét és ki kell kevernünk a hozzá tartozó színt. A színeket a Leather Expert 12 színből álló bőrfestékeiből kevertük ki, de a Leather Expert kínálatában további 50 előre kikevert bőrfestékéből is lehet választani.  Az oktatáson a színkeverés alapjait is megtanulhatták a résztvevők. Többféle anyaghoz, többféle színt kevert ki mindenki, azonban fontos tudni, hogy a színek kikeveréséhez gyakorolni kell.  A bőrfesték színkeverés közben az oktatáson festendő felülethez is elkészült a kikevert szín, majd a résztvevők festették le a felületet.

Festett bőrfelület védelme

A festett felület védelme nagyon fontos, tehát minden esetben egy fedőréteget kell felvinni a felületre, ellenkező esetben az károsodhat és lekophat a festék, ez a védőréteg vagyis védőlakk fogja megóvni a bőrfelületet a későbbi károsodástól. A Leather Expert a különböző hatások miatt 5 féle bőr fedőlakkot kínál : matt, félig matt, szatén, fényes, félfényes.  A résztvevők a felületet bevonták fedőlakkal és a tesztelésre szánt bőr üléspárna hibátlanul elkészült.

 

 

A végeredmény 

 

Az oktatás nagyon jó hangulatban zajlott, láthatóan minden résztvevő sok tapasztalatot szerzett, jól érezte magát és hasznosnak tartotta az oktatást.

Szeretnénk megköszönni a részvételt a Leather Expert csapatának akik még további tudást tudtak átadni nekünk is, valamint a résztvevőknek is.

Külön köszönet tapasztalt segítőinknek Rabóczki Józsefnek és Jesse O'Connor nak.